Jeugd Techniekclub

Nieuwe opslag voor Jeugd Techniek Club bij Dorpshuis De Som

Als je recentelijk bij dorpshuis De Som bent geweest, heb je het misschien al opgemerkt: een deel van de fietsenstalling is omgetoverd tot opslagruimte voor onze Jeugd Techniek Club (JTC). Dit is een geweldige toevoeging waar we ontzettend blij mee zijn. Hoewel we nog niet helemaal klaar zijn, ziet het er nu al fantastisch uit.

De opslagruimte is voorzien van een levendige kleur en een vrolijke smiley om de kinderen te verwelkomen. We zijn enorm dankbaar voor deze verandering, die mogelijk is gemaakt door de steun van lokale bedrijven. Op de opslagruimte prijken de logo’s van twee van deze bedrijven: TIB de Boer en Schouls bv. Hun adviezen en hulp zijn van onschatbare waarde geweest bij het realiseren van dit project.

Ben jij ook een lokale ondernemer en denk je dat je onze techniekclub kunt ondersteunen? Of het nu gaat om een kleine bijdrage of om materiĆ«le hulp, we horen graag van je! Stuur een e-mail naar jtc@derodewip.nl en wie weet kunnen we jouw bedrijfslogo toevoegen aan onze “wall of fame”.

De Jeugd Techniek Club is een plek waar kinderen leren omgaan met verschillende soorten gereedschappen en leren hoe ze deze veilig en effectief kunnen gebruiken. Van boren tot zagen, onze leden krijgen de kans om praktische vaardigheden op te doen. Daarnaast leren ze projecten te ontwerpen, zowel op papier als op de computer, en deze vervolgens uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een vogelhuisje of zelfs een vliegtuigje dat daadwerkelijk kan vliegen.

Naarmate de kinderen meer ervaring opdoen, breiden we ons aanbod uit naar elektronica en andere geavanceerde projecten. Maar ook praktische vaardigheden zoals het plakken van een band of het demonteren en weer monteren van een fiets maken deel uit van ons programma.

We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt en kijken uit naar de verdere groei van onze Jeugd Techniek Club. Dank aan alle betrokkenen die dit mogelijk hebben gemaakt, en we hopen op nog meer steun van de lokale gemeenschap om ons doel te bereiken: het inspireren en stimuleren van jonge technici van de toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...