Jeugd Techniekclub, Nieuws

Tweeklank’s Insectenhotel: een verbinding tussen natuur en techniek

Vandaag was het een opwindende dag bij de Herbergier, want de leerlingen van De Tweeklank hadden een bijzonder geschenk voorbereid: een prachtig insectenhotel. Dit meesterwerk werd met zorg en toewijding vervaardigd door de jonge geesten van de school en kreeg vandaag eindelijk zijn welverdiende plekje op het terrein.

De afgelopen weken waren gevuld met bedrijvigheid, want tijdens de Jeugdtechniekclub werden de kinderen ondergedompeld in de wereld van meten, timmeren en creatief denken. Het resultaat? Een prachtig staaltje vakmanschap.

Het insectenhotel is niet alleen een esthetisch pronkstuk, maar ook een brug tussen natuur en techniek. Door dit project werden de kinderen aangemoedigd om hun technische vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd een waardevolle bijdrage leverden aan de lokale biodiversiteit. Een win-winsituatie waar zowel de natuur als de leerlingen van profiteren.

Ben jij net zo enthousiast over techniek als de leerlingen van De Tweeklank? Zit je in groep 7 of 8 en ben je nieuwsgierig naar wat de wereld van techniek te bieden heeft? Dan is de Jeugdtechniekclub iets voor jou! Sluit je aan bij ervaren vrijwilligers en ontdek de fascinerende wereld van techniek. Bezoek onze website op www.derodewip.nl/jtc voor meer informatie en meld je vandaag nog aan!

En vergeet niet de Groene Hart Koerier in de gaten te houden, hierin staat volgende week een prachtig stukje over dit project!

Dit vind je misschien ook leuk...