Afgelopen weekend (9 t/m 10 september 2023) was speeltuin De Rode Wip het toneel voor een bijzonder evenement: “Camping De Rode Wip.” Dit initiatief bood maximaal 30 kinderen de kans om een middag en avond vol leuke activiteiten te beleven, gevolgd door een overnachting in hun eigen tent. Het weerbericht had de vrijwilligers in spanning gehouden, maar niemand had kunnen voorspellen dat het weekend zich zou ontpoppen tot een zonovergoten avontuur met temperaturen rond de 30 graden.

Op zaterdag verzamelden de enthousiaste vrijwilligers zich om 15:30 uur om alles voor te bereiden. Tafels, banken, limonade, water, verschillende spelletjes en campingborden werden zorgvuldig opgezet, terwijl het draaiboek nog een laatste keer werd doorgenomen.

Om 16:30 uur gingen de poorten open en stroomden de kinderen samen met hun ouders binnen om hun tenten op te zetten. Onder de schaduwrijke bomen achterin de speeltuin ontstond een heuse camping met allerlei soorten tenten. Nadat de ouders vertrokken waren, werden de regels uitgelegd en begon een namenspel om iedereen aan elkaar voor te stellen.

De rest van de middag werd gevuld met leuke spelletjes in de speeltuin, maar natuurlijk waren de hoogtepunten het zwembadje, de waterspelletjes en de waterpistolen. Tegen 18:00 uur was het tijd voor een smakelijk diner met knakworstjes en pannenkoeken. Tot verrassing van velen, werd duidelijk dat ze geen viersterrenhotel hadden geboekt; de kinderen moesten hun eigen bestek en borden afwassen.
Met het warme weer besloten ze het spel “Barst de Bom” met waterballonnen te spelen, gevolgd door verfrissing op de buikschuifbaan. Later op de avond organiseerden ze een ruilspel waarbij kinderen langs huizen gingen om hun spullen te ruilen. Het resultaat: een fondueset, een strijkijzer, een thermoskan, een pakje ronde speelkaarten en een poppentafel met bijbehorende stoeltjes. Kinderen die wat rust wilden, bleven achter in de speeltuin om te chillen of om kijkdozen te knutselen.

Rond 23:00 uur werden de kinderen naar hun tenten gestuurd. De jongsten vielen snel in een diepe slaap, terwijl de oudere kinderen genoten van wat vrije tijd in hun tent, zoals het lezen van een boekje of het spelen van spelletjes. Al met al verliep de nacht rustig en gezellig, en tegen 01:45 uur sliepen alle kinderen.

Op zondagochtend werden de oogjes weer geopend, en terwijl sommigen rustig wilden ontwaken, gingen anderen meteen weer spelen in de speeltuin. Om 08:00 uur was er een heerlijk ontbijt met warme croissants, brood, beleg en drinken. Na het ontbijt was er nog even tijd om vrij te spelen voordat om 09:00 uur de ouders arriveerden om de tenten af te breken. Voor de ouders was er koffie en thee om gezellig bij te praten.

Al met al was het een superleuk weekend, en iedereen kijkt nu al uit naar het vervolg volgend jaar!