Stichting Digikids Rijnwoude zet zich in voor het bevorderen van digitale geletterdheid onder jeugd en jongeren in de dorpskernen van de voormalige gemeente Rijnwoude. We streven ernaar educatieve activiteiten te organiseren in lokale dorpshuizen en betrekken daarbij graag lokale vrijwilligers.

Onze missie en samenwerkingen: Stichting Digikids Rijnwoude voert zelfstandig activiteiten uit en maakt gebruik van de expertise van organisaties zoals de bibliotheek Rijn en Venen. We sluiten samenwerkingsconvenanten en maken gebruik van het netwerk van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ook zoeken we contact met lokale scholen om aan te sluiten bij hun inspanningen op het gebied van digitale geletterdheid.

Activiteiten voor jeugd, jongeren, en ouders: We streven ernaar digitale geletterdheid te vergroten door activiteiten, workshops en presentaties te organiseren, niet alleen voor jeugd en jongeren maar ook voor ouders. We willen hen op de hoogte houden van hedendaagse technologieën en de voor- en nadelen daarvan.

www.digikids-rijnwoude.nl