LAATSTE NIEUWS

 

08-02-2018

Zaterdag 17 februari organiseert speeltuin De Rode Wip een carnavalsdisco in het JJB. Van 15:30 tot 17:00 zijn kinderen t/m de onderbouwgroep leeftijd welkom in het JJB. Voor slechts € 0,50 entree inclusief limonade en iets lekkers....

 

08-02-2018

Woensdag 14 februari tussen 14:00 en 16:00 kunnen de kinderen lekkere zandkoekjes komen maken (en opeten!) aan de Rijndijk 268 (Jeugdwerk-honk). Kosten slechts € 0,50 en neem je eigen bakje mee om ze mee naar huis te nemen. Tot dan!

 

02-02-2018

Onze nieuwe activiteitenkalender is uit. Klik op de flyer hieronder om deze te vergroten!

 

24-01-2018

Op dit moment kampt de speeltuin met een drainageprobleem waardoor de speeltuin af en toe verandert in een zwembad. Dit probleem is neergelegd bij de gemeente met het verzoek dit probleem op te lossen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit meegenomen worden in het herinrichtingsplan.

 

23-01-2018

Woensdagmiddag 24 januari tussen 13:30 en 15:30 uur kunnen de kids met zoutdeeg komen knutselen. Neem je tas mee, want het moet thuis afgebakken worden. Lokatie: Rijndijk 268 (het voormalige reisbureau naast Hoogvliet).

Kosten slechts € 0,50 incl. lekkere limonade en wat lekkers. Tot morgen!

 

23-01-2018

Vorig jaar hadden we het al geroepen, maar nu zijn de voorbereidingen echt begonnen om een nieuwe kampeertraditie het leven in te blazen: Camping De Rode Wip. Bedoeling is om de basisschoolkinderen in onze dorpskern de mogelijkheid te geven te kunnen overnachten in een zelf meegebrachte tent in speeltuin De Rode Wip. Geen tent of toch wel een beetje spannend om alleen te slapen? Dan is er ook een grote tent aanwezig waar gebruik gemaakt van kan worden.


De planning staat voor zaterdag 26 mei / zondag 27 mei en naast een overnachting bieden we die twee dagen ook leuke activiteiten in en rondom de speeltuin, bij daglicht en in het donker! En uiteraard zorgen we voor een ontbijt, eenvoudige lunch en avondeten. Voor dit evenement zal een schappelijke eigen bijdrage worden gevraagd.


Omdat dit de eerste editie is hebben we besloten dit jaar een max van 30 kinderen toe te laten. Houdt onze website en Facebook in de gaten voor meer informatie.

 

23-01-2018

Stichting Vrienden van Speeltuin “De Rode Wip”
Vorig jaar februari zijn we dan eindelijk echt een stichting geworden. Voor het bestuur is dit een belangrijk besluit geweest omdat we hiermee het voortbestaan van de speeltuin kunnen waarborgen. De speeltoestellen worden een paar keer per jaar gekeurd en uw donatie kunnen we daardoor volledig gebruiken voor het organiseren van activiteiten voor uw (klein)kinderen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de speeltuin ontvangt voor het organiseren van activiteiten geen subsidie. Deze worden bekostigd uit de inkomsten van donateurs. Daarom blijven donateurs hard nodig! Wilt u donateur worden voor slechts € 15 per jaar? Ga naar www.derodewip.nl/lid

Fusie?
Vorig jaar heeft op Facebook en in de Groene Hart Koerier het nieuws gestaan dat de speeltuin plannen had om te fuseren met Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk. Hoewel we met deze stichting frequent en hecht blijven samenwerken, heeft het bestuur omwille van het behoud van de authenticiteit van de speeltuin besloten af te zien van een mogelijke fusie en blijven wij als stichting zelf de organisatie en onderhoud van de speeltuin in handen houden. Wist u overigens dat de speeltuin voor het eerst haar poorten openden op 5 juni 1965 en daarmee al 53 jaar (!) bestaat.

Herindeling speeltuin
Ander goed nieuws is dat de gemeente Alphen aan den Rijn in de nazomer van 2018 de speeltuin gaat herindelen en daarmee gaat zorgen voor een nieuwe, frisse inrichting van de speeltuin. Zodra de ontwerpen klaar zijn worden deze voorgelegd aan het bestuur. Maar ook de donateurs, omwonenden en andere belangstellenden mogen de ontwerpen bekijken en hun mening geven. Hiervoor wordt in de speeltuin een inloopochtend gehouden, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee de plannen kunt bekijken en beoordelen. Meer nieuws hierover volgt.

Activiteiten
Vorig jaar heeft het activiteitenteam weer leuke activiteiten georganiseerd. Er werden naast de reguliere activiteiten ook nieuwe evenementen op de kaart gezet, zoals Sint-Maarten, Vertroetel Je Moeder en Opa & Oma dag. Het Halloweenfeest was ook weer erg geslaagd. Ook in 2018 worden er weer leuke activiteiten gehouden en het activiteitenteam gaat binnenkort weer brainstormen om nog meer leuke, frisse ideeën te bedenken. Heeft u nog een vrij uurtje om te helpen bij een activiteit? Neemt u dan contact op met Chantal Brommers via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of 06-12608074.

Alphen Beweegt
De speeltuin heeft in 2017 de samenwerking opgezocht met Alphen Beweegt. Het team van Alphen Beweegt heeft zes keer op een woensdagmiddag leuke sport- en bewegingsspelletjes gedaan met kinderen in de basisschoolleeftijd in de speeltuin. Deze samenwerking is beide partijen enorm goed bevallen. Daarom kunnen we met trots meedelen dat we in 2018 opnieuw de handen ineen gaan slaan!