Opdrachten fotochallenges

Opdrachten fotochallenges

Helaas, we zijn aan het einde van de fotochallenge. Dank voor jullie leuke foto’s en het kijkje in jullie privéleven. Hieronder de laatste inzendingen.


We zijn aangekomen bij de allerlaatste fotochallenge. We pakken lekker uit. Opdracht 14: trek je gekste outfit aan of kleed je als je favoriete tv-personage, trommel zoveel mogelijk vrienden op (let op, ze worden wel op social media gezet dus vraag ouders eerst om toestemming), trek je gekste gezicht en stuur ons het resultaat. Mag ook in collagevorm! Morgen zetten we al het fraais erop!

Hieronder de inzendingen van opdracht 13: Family Time!


Opdracht 13 heet “Family Time”. Maak een selfie met jou en je familie terwijl je tv kijkt, samen eet, buiten wandelt of wat dan ook. Morgen volgt alweer de laatste opdracht.

De inzendingen van opdracht 12 staan op onze YouTube-kanaal. Veel kijkplezier!


Opdracht 12 is anders dan anders en is iets moeilijker. De bedoeling is dat je vandaag een dagje deelt uit je leven in de vorm van een korte videoblog. Check de vlog van Jasmijn hieronder. Maak het filmpje niet te lang. Heb je vragen dan kan je ons even contacten via de mail of Facebook.

Op 1 februari starten we met een videochallenge van twee weken. Dagelijks krijg je een leuke, uitdagende opdracht. De ene keer moet je proberen zo lang mogelijk met je voeten een bal hoog te houden, de andere keer een acteeropdracht. We gaan nog wat leuke challenges bedenken, maar we laten ons ook inspireren door bekende challenges op internet en YouTube. Je kunt je alvast aanmelden via www.derodewip.nl/video

Maar eerst nog de inzendingen van opdracht 11 (Funny Faces):


Opdracht 11: Funny Faces gaat vast leuke plaatjes opleveren. Maak een collage van allerlei gezichtsuitdrukkingen. Een foto waarop je boos kijkt, een foto waarop je erg blij bent, een foto waarop je verdrietig bent. En verzin zelf zelf ook wat leuke expressies. Een foto met je meest grappige gezicht mag natuurlijk ook! Succes!

Hieronder de inzendingen van jullie thuisschoolfoto’s.


Vandaag is opdracht 10 aan de beurt. De leerkrachten willen natuurlijk graag zien dat jullie allemaal hard aan het werk zijn. Dus laat ze dit maar zien. We zien graag een selfie dat je je huiswerk maakt, achter de laptop/pc aan je opdrachten of misschien heb je wel een gezellig momentje achter teams met de rest van je klas.

En de toffe collages van opdracht 9 staan hieronder. Wat een pareltjes weer…


Leuke foto’s kregen we van jullie met je favoriete huisdier. Echte dierenvrienden! Opdracht 9 is ook weer een leuke opdracht: maak selfies van jezelf en maak hier een collage van. Check de vlog van Jasmijn hieronder. Succes!

En natuurlijk ook de inzendingen van opdracht 8:

 


Nieuwe week, nieuwe kansen. We starten met opdracht 8. Omdat het afgelopen weekend best lastige opdrachten waren doen we vandaag iets makkelijks. Maak een selfie met je favoriete huisdier. Niet alleen zomaar een selfie, maar maak er iets grappigs van of laat je huisdier een kunstje doen. Verras ons!

Hieronder de inzendingen van de zeepbellen. Wat onwijs goed gelukt! Super gedaan!


Goedemorgen allemaal, we zitten op dag 7 van de fotochallenge. De opdracht van gisteren was erg pittig, maar we hebben wel leuke inzendingen teruggekregen. We merken dat het aantal inzendingen wat terugloopt. We zitten op de helft van de challenge, nog even doorbijten! De opdracht van deze dag is bellenblazen met water. Hartstikke leuk, vooral papa en mama gaan dit heel fijn vinden….. Jasmijn legt hieronder uit hoe en wat! Succes….

En de inzendingen van opdracht 6:

 


Zo, vandaag gaan we iets moeilijkers doen met opdracht 6. Hiervoor werk je met twee camera’s of smartphones. Vraag een van je ouders om te helpen als het niet lukt. In de vlog van Jasmijn legt zij uit hoe je het beste deze opdracht kunt maken. We zijn razend benieuwd wat jullie ervan weten te maken. Succes!

De inzendingen van opdracht 5 (play time!) staan hieronder.


En we gaan naar dag 5. Een leuke opdracht weer uitgelegd door Jasmijn van Noort. Check de video hieronder wat de challenge is en stuur je inzending weer in via info@derodewip.nl of app 06-83 42 80 41.

Maarrrrrr.. we willen natuurlijk wel weten wat jullie gisteren gegeten hebben (opdracht 4). Zie de inzendingen hieronder.


We zijn aangekomen bij dag 4 van de challenge. Morgen komt er weer een vlog van Jasmijn met een supercoole opdracht, dus vandaag houden we het wat simpeler. We zijn benieuwd wat jij tussen de middag of avond eet. En hoe creatief jij dat op de foto weet te zetten. Misschien meteen een reden om vandaag je favoriete eten op tafel te laten zetten. Heb je trouwens zelf een leuke idee voor een opdracht? Mail ons even!

Nieuwsgierig naar de inzendingen van gisteren? Zie hieronder. Wat kunnen jullie goed mensen laten schrikken!

 


En een goedemorgen allemaal. Dag 3 van de challenge gaat beginnen. Hieronder in het filmpje legt Jasmijn uit wat de opdracht is van vandaag. En we zijn zéér benieuwd naar het resultaat. Succes en bij vragen zet even een opmerking  in de mail naar info@derodewip.nl of onder het bericht met de video op Facebook!

Maar iedereen is natuurlijk ook nieuwsgierig naar de inzendingen van opdracht 2. Nou, hieronder staan ze. Wat doen jullie tijdens het leren door in coronatijd?


Goedemorgen allemaal,

Dag 2 van de fotochallenge. Na het thuisonderwijs is het natuurlijk lekker om buiten even stoom af te blazen. Waarschijnlijk ga je graag spelen, sporten, wandelen of wat dan ook. We zijn benieuwd naar wat jij graag buiten doet. Opdracht 2: maak een selfie (of als je dat niet wilt een normale foto) van je favoriete bezigheid buiten. Probeer dit zo origineel mogelijk vast te leggen. Stuur je inzending weer in naar info@derodewip.nl of app deze naar 06-83428041.

Ook zo benieuwd naar de inzendingen van opdracht 1? Check de superleuke foto’s hieronder. Druk op een foto om deze te vergroten.

 


Allereerst, nogmaals superleuk dat jullie meedoen met de fotochallenge. Niet alleen kids uit het dorp, maar ook uit omliggende dorpskernen en zelfs ver daarbuiten wisten jullie ons te vinden. Ontzettend leuk!

Nog een keer in het kort: elke dag krijgen jullie in de ochtend een mailtje met een challenge om te doen. Je hebt de hele dag de tijd om deze uit te voeren en naar ons terug te mailen (info@derodewip.nl) of te appen (06-83428041). De volgende dag worden alle inzendingen op Facebook en de website gezet.

De laatste opdracht krijg je op zondag 24 januari. Eind januari bekijken we met fotografe Jasmijn van Noort nogmaals alle ingestuurde foto’s en pikken we er drie uit die een kleinigheidje krijgen. En nogmaals, je hoeft het fotograferen niet onder de knie te hebben. Het is juist de bedoeling dat je door het oefenen en de tips van Jasmijn steeds beter gaat worden.

In het filmpje op Facebook/website vertelt Jasmijn je wat de eerste opdracht is. Ze legt ook meteen uit hoe een selfiestick werkt. Vind je het vervelend om selfies te maken, maak dan gewoon een foto zonder dat je er zelf opstaat! Heb je geen selfiestick? Zet je camera of telefoon dan op een stevige ondergrond. Heb je vragen of opmerkingen? Zet die op Facebook onder de eerste opdracht zodat Jasmijn ze kan beantwoorden. Of je stuurt je vraag/opmerking naar info@derodewip.nl.

Heel veel plezier!

DAG 1: SELFIES EN DE SELFIESTICK (11-01-2021)