Kei Tof: doe jij mee?

Kei Tof: doe jij mee?

‘KEI TOF’ Hazerswoude-Rijndijk is iets leuks dat tijdens coronatijd eenvoudig zelf thuis gedaan en uitgevoerd kan worden door jong en oud. Door de regels vanuit het RIVM kunnen we veel evenementen geen doorgang laten vinden. Natuurlijk vinden we dat heel erg jammer, maar gezondheid gaat boven alles. Op deze manier hopen we de kinderen toch iets te laten doen en daarnaast actief bezig te zijn.

Wat is ‘KEI TOF’?

Net zoals je zwerfboeken hebt (denk aan bijvoorbeeld de minibiebs) kan je ook op een andere manier wat laten “rondzwerven”. De nieuwste rage, een initiatief van Loes Loocks-Raaijmakers uit Wijchen, geeft kinderen en volwassenen de mogelijkheid zelf een kei te schilderen of te versieren met een speciale boodschap en deze te verstoppen in het dorp of omliggende dorpskernen (Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn, Benthuizen) van de voormalige gemeente Rijnwoude. De gelukkige vinder maakt dan een foto van zichzelf met de kei en neemt deze kei vervolgens mee om op een andere plek te verstoppen. De bedoeling is dat de kei steeds verder verspreid wordt. Het is te vergelijken met de ballonnen die je vroeger opliet met een kaartje eraan, in de hoop dat je ballon het meest ver terecht kwam.

Hoe werkt ‘KEI-TOF’?

  • Het is niet de bedoeling dat je keien/stenen bij andere mensen uit de tuin gaat halen. De speeltuin heeft voldoende keien op voorraad. Stuur een mailtje naar info@derodewip.nl of bel/app 06-12608074 en geef aan voor hoeveel personen je keien wilt.
  • Neem je steen of kei mee naar huis en maak er een mooi kunststukje op. Zet eventueel een boodschap en je naam en plaats erop. Vergeet ook niet de link naar onze Facebook erbij te zetten: www.facebook.com/groups/keitofhazerswoude
  • Verstop de steen/kei ergens in Hazerswoude-Rijndijk of omliggende dorpskernen (niet te goed verstoppen natuurlijk)
  • Zet op onze Facebook www.facebook.com/groups/keitofhazerswoude een foto van je steen/kei en geef een hint waar je deze hebt verstopt! Zorg ervoor dat ook kinderen de hint snappen anders wordt het te moeilijk
  • Vind je een steen/kei verstopt door een ander? Maak een foto van jezelf met de steen/kei en plaats deze op onze Facebook
  • Neem de steen/kei mee en verstop deze op een ander plek in het dorp of omliggende dorpskernen zodat iemand anders deze kan vinden.

Doe mee met de wedstrijd

Uiteraard willen we de mooist geschilderde stenen/keien belonen met een aardigheidje. Je maakt automatisch kans door een foto van je steen/kei te plaatsen op onze Facebook: www.facebook.com/groups/keitofhazerswoude.

Belangrijk:

Nadat je de steen hebt versierd met acrylverf/paintmarker, spuit je vernis over je pronkstuk, anders is de tekening er na een regenbui alweer af. En dat zou natuurlijk zonde zijn!

Verstop stenen alleen op plaatsen waar ze niet in de weg liggen of een gevaar opleveren voor mensen en eigendommen.

Heel veel succes en heb je vragen contact ons via info@derodewip.nl of 06-12608074.