Terug- en vooruitblik 2018

Terug- en vooruitblik 2018

Stichting Vrienden van Speeltuin “De Rode Wip”
Vorig jaar februari zijn we dan eindelijk echt een stichting geworden. Voor het bestuur is dit een belangrijk besluit geweest omdat we hiermee het voortbestaan van de speeltuin kunnen waarborgen. De speeltoestellen worden een paar keer per jaar gekeurd en uw donatie kunnen we daardoor volledig gebruiken voor het organiseren van activiteiten voor uw (klein)kinderen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: de speeltuin ontvangt voor het organiseren van activiteiten geen subsidie. Deze worden bekostigd uit de inkomsten van donateurs. Daarom blijven donateurs hard nodig! Wilt u donateur worden voor slechts € 15 per jaar? Ga naar www.derodewip.nl/donateurs

Fusie?
Vorig jaar heeft op Facebook en in de Groene Hart Koerier het nieuws gestaan dat de speeltuin plannen had om te fuseren met Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk. Hoewel we met deze stichting frequent en hecht blijven samenwerken, heeft het bestuur omwille van het behoud van de authenticiteit van de speeltuin besloten af te zien van een mogelijke fusie en blijven wij als stichting zelf de organisatie en onderhoud van de speeltuin in handen houden. Wist u overigens dat de speeltuin voor het eerst haar poorten openden op 5 juni 1965 en daarmee al 53 jaar (!) bestaat.

Herindeling speeltuin
Ander goed nieuws is dat de gemeente Alphen aan den Rijn in de nazomer van 2018 de speeltuin gaat herindelen en daarmee gaat zorgen voor een nieuwe, frisse inrichting van de speeltuin. Zodra de ontwerpen klaar zijn worden deze voorgelegd aan het bestuur. Maar ook de donateurs, omwonenden en andere belangstellenden mogen de ontwerpen bekijken en hun mening geven. Hiervoor wordt in de speeltuin een inloopochtend gehouden, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee de plannen kunt bekijken en beoordelen. Meer nieuws hierover volgt.

Activiteiten
Vorig jaar heeft het activiteitenteam weer leuke activiteiten georganiseerd. Er werden naast de reguliere activiteiten ook nieuwe evenementen op de kaart gezet, zoals Sint-Maarten, Vertroetel Je Moeder en Opa & Oma dag. Het Halloweenfeest was ook weer erg geslaagd. Ook in 2018 worden er weer leuke activiteiten gehouden en het activiteitenteam gaat binnenkort weer brainstormen om nog meer leuke, frisse ideeën te bedenken. Heeft u nog een vrij uurtje om te helpen bij een activiteit? Neemt u dan contact op met Chantal Brommers via activiteiten@derodewip.nl of 06-12608074.

Alphen Beweegt
De speeltuin heeft in 2017 de samenwerking opgezocht met Alphen Beweegt. Het team van Alphen Beweegt heeft zes keer op een woensdagmiddag leuke sport- en bewegingsspelletjes gedaan met kinderen in de basisschoolleeftijd in de speeltuin. Deze samenwerking is beide partijen enorm goed bevallen. Daarom kunnen we met trots meedelen dat we in 2018 opnieuw de handen ineen gaan slaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.