Leuk nieuws en nieuwe activiteiten

Leuk nieuws en nieuwe activiteiten

We hebben leuk nieuws te melden. De gemeente heeft ons laten weten dat we conform de huidige stand van zaken wat betreft de versoepelingen ook weer binnen activiteiten mogen organiseren. Dat betekent dat we of in het nieuwe dorpshuis of elders op een binnenlokatie aan de slag kunnen. Ons activiteitenteam gaat weer iets leuks verzinnen om jullie bezig te houden.

Wat staat voor nu op de planning?

Samen met Stichting Jeugdwerk Hazerswoude-Rijndijk proberen we zoveel mogelijk minibiebs in onze dorpskern te realiseren. In een minibieb vind je leuke (kinder) boeken om thuis op je gemak te lezen. Op 5 juni is het de dag van de Minibieb. Dit vieren wij met een leuke kleurwedstrijd. Meer informatie volgt via de media en de socials. Ook openen we dan onze twee Kinderboekzwerfstations: één in speeltuin De Rode Wip en één in de Mozartlaan bij nr. 108.

Lid worden van onze facebookgroep? Ga naar Minibiebs Hazerswoude-Rijndijk

Van 11 tot 13 juni is het Slootjesdagen, georganiseerd door IVN Natuureducatie. Wij regelen bouw/knutselpakketjes om gezellig bij ons te komen maken en te knutselen. De leukste ontwerpen krijgen een leuke prijs. Bij lekker weer in de speeltuin of anders binnen. Een datum volgt nog!

Meer weten over de Slootjesdagen? Check www.ivn.nl/slootjesdagen/over-de-slootjesdagen

Vanaf medio mei kan je alles te weten komen over Expeditie Waterlinie: een speurtocht met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 forten in Nederland. Deze forten bieden online talrijke mogelijkheden om jouw kennis te vergroten over onze gevechtshistorie. Bekijk filmpjes, speel thuis een escape room, maak een kleurplaat, doe de waterliniequiz of zet zo snel mogelijk jouw fortenpuzzel in elkaar. Leren en ontdekken op een speelse manier, terwijl je ook nog eens in beweging bent.

Speeltuin De Rode Wip zal zorgen voor de verspreiding van de QR-posters en wij regelen de bingokaarten zodat je dit leuke spel ook in Hazerswoude-Rijndijk kunt doen! Meer info volgt!

We zoeken 12 huizen in onze dorpskern die voor ons een A3 poster op de ramen willen hangen. Op de poster staat een QR-code die de kids kunnen scannen. Stuur even een mailtje naar info@derodewip.nl dan nemen we contact met je op!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.