LAATSTE NIEUWS

03-09-2016

Gisteren is, naar verluid, in de speeltuin een kind gebeten door een Melchelse Herder. Het bestuur van de speeltuin is op moment van dit schrijven nog niet benaderd hierover en heeft deze informatie dus niet uit eerste hand. Desalniettemin zijn honden niet toegestaan in de speeltuin. Dit staat duidelijk omschreven in de huisregels, die zijn na te lezen op www.derodewip.nl/huisregels en op het infobord naast de toiletruimte in de speeltuin. 

Wij vragen de ouders van het kind zich te melden, alsook de eigenaar de van de hond. Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De speeltuin wil een bemiddelde rol spelen mits beide partijen zich melden.

 

02-09-2016

Morgen is de jaarlijkse kinderuitmarkt aan de Da Costasingel en uiteraard is de speeltuin ook weer van de partij. We starten om 11.00 uur en we kunnen je nu al verklappen dat we op dit moment bezig zijn met een leuke actie voor onze Facebook-vrienden. Wat? Nou dat verklappen we natuurlijk niet, maar kom gerust even kijken bij onze kraam..... Ook hebben we weer een leuke activiteit en zorgen we voor iets lekkers!

Een andere leuke actie die we hebben: word je dit weekend (vrijdag 2 september t/m zondag 4 september 2016) donateur van "Stichting Vrienden van Speeltuin De Rode Wip", dan ben je donateur voor slechts 10,00 euro per jaar! Met jouw bijdrage steun je de speeltuin bij het organiseren van leuke activteiten voor de kinderen! Kinderen van donateurs kunnen tijdens knutselevenementen altijd gratis knutselen. Meld je aan via http://www.derodewip.nl/lid

 

18-08-2016

Volgende week beginnen de scholen weer. Na acht leuke en goedbezochte knutselochtenden is het traditiegetrouw weer tijd voor het afsluitfeest in de speeltuin. De activiteitengroep heeft van 13.00 tot 16.00 uur leuke spelletjes voor de kinderen klaarstaan en bovendien kan je geschminkt worden. Om 13.00 uur komt iemand van de krant bovendien wat foto's maken voor een stukje in de Groene Hart Koerier, dus kom op tijd!

 

25-07-2016

De multipondo staat weer op z'n plaats. Na enkele maanden afwezigheid kan er weer mee gespeeld worden.

 

17-07-2016

Waarschijnlijk is het je al opgevallen toen je onze website bezocht: er staat een nieuw logo op onze website. Het heeft een jaar langer geduurd dan gepland, maar de speeltuin is nu officieel geen vereniging meer. We gaan verder onder de naam "Stichting Vrienden van speeltuin De Rode Wip". Na bijna 40 jaar, de vereniging werd opgericht in 1978, is besloten voor een andere rechtsvorm. De speeltuin heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de gemeente Alphen aan den Rijn.

De reden waarom de speeltuin verdergaat als stichting heeft voornamelijk te maken om financiële redenen. Het onderhoud van de speeltoestellen ging dermate veel geld kosten en de speeltuin kon dit niet meer opbrengen. Dit zou ten koste gaan van de kwaliteit van de toestellen, en als speeltuin willen wij een omgeving creëren waarin kinderen juist veilig kunnen spelen. Het verschil tussen de vereniging en de stichting is dat de gemeente Alphen aan den Rijn nu eigenaar is geworden van de grond en toebehoren, en het bestuur van de stichting gaat de speeltuin onderhouden namens de gemeente.

Voor het onderhoud ontvangt de stichting elk jaar een bedrag van de gemeente. Deze subsidie is bedoeld voor het onderhoud, bekostigen van de toiletruimte, de garagebox waarin de speeltuin onderhouds- en activiteitenmaterialen opslaat en de water- en elektriciteitsvoorziening.

De bedoeling is dat de stichting zelf gaat voorzien in de financiële middelen om activiteiten te kunnen blijven organiseren. Daarom zal de stichting afhankelijk blijven van de donaties (voorheen: lidmaatschapsgeld) van de bezoekers. Volgend jaar zullen alle leden (nu: donateurs) opnieuw een factuur ontvangen. Wij willen vragen of u ons wilt blijven steunen zodat wij ook in 2017 weer activiteiten kunnen organiseren voor uw (klein)kind(eren).

Voor vragen over de transitie kunt u een e-mail sturen naar de penningmeester via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het bestuur van "Stichting Vrienden van speeltuin De Rode Wip"

 

14-04-2016

Vorig jaar heeft het bestuur van de speeltuin in de toiletruimte een wc-roldispenser opgehangen. Ondanks onze waarschuwing dat deze bij misbruik weer verwijderd zou worden, is er blijkbaar een groepje kinderen dat het nodig vindt de wc-rollen door de speeltuin te gooien. Daarom heeft het bestuur besloten de wc-rollen weer weg te halen. Wij betreuren dit. We adviseren ouders die voor langere duur naar de speeltuin gaan zelf wc-papier mee te nemen. 

 

01-02-2016

Inmiddels is de eerste maand van 2016 al voorbij. Langzaamaan zullen er weer activiteiten door de speeltuin, al dan niet in samenwerking met het J.J.B, worden georganiseerd. De eerste kinderdisco staat gepland voor 13 februari, geheel in teken van Valentijn (hoe kan het ook anders). Op Tweede Paasdag is het traditiegetrouw weer paaseieren zoeken in de speeltuin. Meer informatie hierover volgt nog....