LAATSTE NIEUWS

27-12-2015

Een paar dagen voor we het nieuwe jaar inluiden is de nieuwe website van de speeltuin online gegaan. Vooral de lay-out heeft een verandering ondergaan. Nieuw is het gastenboek en het Mededelingen-kader, waarin kleine korte berichtjes komen. Uiteraard horen we graag of u nog bepaalde dingen mist op de website. Laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

13-10-2015

Uit onze enquête is gebleken dat de meeste bezoekers graag weer toiletpapier in de wc-ruimte willen. Eerder besloot het bestuur geen papier meer op te hangen omdat kinderen de rollen ter vermaak door de speeltuin gooiden en in de bomen hingen ter decoratie, en werden de rollen ook in de wc-pot gedaan waardoor deze verstopt raakte. Om toch de goedwillende toiletgebruikers tegemoet te komen hangt er nu een toiletroldispenser. Hierdoor is de kans dat je misgrijpt ook kleiner.

Wij willen vooral de ouders vriendelijk verzoeken in de gaten te houden dat het toiletpapier alleen wordt gebruikt waarvoor het bedoelt is. Op deze manier kan iedereen er gebruik van blijven maken. Mochten er toch weer incidenten plaatsvinden, dan zijn wij genoodzaakt de toiletrollen weer weg te halen.

 

22-09-2015

Het bestuur van de speeltuin wil het team van Sport2BFit enorm bedanken voor hun gulle donatie aan de "De Rode Wip". Vorig jaar heeft de sportclub een Do & Feel Good Weekend georganiseerd om voor drie lokale goede doelen geld in te zamelen. Eén van deze goede doelen is de speeltuin. De donatie zal gebruikt worden om de speeltuin op te knappen tijdens de onderhoudsdag op zaterdag 31 oktober.

Heeft u als bezoeker tijd om ons daarbij te helpen - het mag gerust een paar uurtjes zijn - stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u aan te melden. Er zal voor een lunch en drankjes gezorgd worden!

 

22-08-2015

Gisteren werd in de speeltuin het zomervakantie afsluitfeest gehouden. Een foto-impressie kunt u terugvinden in het foto-album.

Staat u of uw (klein) kinderen op een van de foto's en wilt u liever dat deze van de site verwijderd worden? Stuurt u dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

13-07-2015

Thema knutselen in Speeltuin De Rode Wip

Ook deze zomervakantie is er weer 9 keer knutselen in de speeltuin.

Alle dagen zijn van 13.30 uur tot en met 15.00 uur.

 

Woensdag 15 juli: ZEE/AQUARIUM

Dinsdag 21 juli: CIRCUS

Vrijdag 24 juli: DE TUIN

Woensdag 29 juli: STOEPKRIJTEN

Dinsdag 4 augustus: BOERDERIJ

Vrijdag 7 augustus: PREHISTORIE

Woensdag 12 augustus: PRINSESSEN EN RIDDERS

Dinsdag 18 augustus: DIERENTUIN

Vrijdag 21 augustus: AFSLUITFEEST

 

De kosten zijn voor leden gratis en voor NIET leden 2 euro pp. Lid worden kan via de website en op de knutseldagen zelf en dat is 15 euro per gezin per jaar.

Op deze dagen kun je koffie/thee/limonade/chips/snoep kopen voor een klein bedrag.

Gelieve opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij slecht weer wordt er uitgeweken naar het JJB.

Hopelijk tot ziens op 1 van onze knutseldagen in speeltuin De Rode Wip.

 

03-07-2015

Vandaag is het nieuwe zandhuisje geplaatst in de speeltuin. Eigenlijk stond dit gepland voor aanstaande maandag, maar vanaf vandaag kunnen de kinderen al lekker spelen in het nieuwe zandtoestel!

 

03-07-2015

Een paar weken geleden is plotseling de klok boven de wc-ruimte op mysterieuze wijze verdwenen. Helaas moesten we ook constateren dat het hekwerk aan de kant van de Diepenbrockstraat ten prooi is gevallen aan vandalen die het nodig vonden een eigen ingang te creëren. Vooral het laatste is een grote schadepost voor de speeltuin die wij uit ons budget moeten betalen. Dit zal helaas ten koste gaan van het organiseren van activiteiten. 

Ziet u dat iemand het hekwerk of speeltoestellen beschadigt, schroom dan niet om ons hiervan op de hoogte te brengen (desnoods met een foto). Op deze manier kunnen wij hopelijk de schade verhalen bij juiste personen. U kunt contact opnemen met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met uw melding.

 

07-06-2015

Afgelopen april werd het zandhuisje na jaren "trouwe dienst" met de grond gelijk gemaakt. Sindsdien ziet het hoekje bij de waterpomp er leeg uit. Maar daar komt verandering in. Op 6 juli wordt namelijk het nieuwe zandhuisje geplaatst!! 

 

07-06-2015

Sinds vandaag heeft de website een eigen forum. Hierop kunt u terecht voor vragen, opmerkingen of gewoon een leuk verhaal. Heeft u zin en tijd om wat extra's voor de speeltuin te doen? Kijk dan in de rubriek "Vrijwilligers Gezocht". Hier staan oproepen van onze activiteiten- en onderhoudscommissie. Om te kunnen reageren heeft u een account nodig. Een account aanmaken is slechts enkele seconden werk. In het forum klikt u hiervoor op "maak een account aan" (of klik op deze link).

Om rechtstreeks naar het forum te gaan klik u hier of anders via het menu bovenin.

 

24-05-2015

We zijn dringend op zoek naar iemand die ons op vrijwillige basis kan helpen met het openen en sluiten van de speeltuin en het bijhouden van het sanitair. Voor meer informatie kunt u terecht op ons forum.

 

15-05-2015

De speeltuin is op zoek naar een nieuwe voorzitter die op korte termijn het stokje wil overnemen. Voor meer informatie kunt u terecht op ons forum.

 

23-02-2015

Om de financiële toekomst van de speeltuin te kunnen waarborgen, is begin 2015 besloten de speeltuin onder te gaan brengen in een stichting. Op dit moment is het bestuur nog in gesprek met de gemeente Alphen aan den Rijn over de invulling van de transitie, maar als alles volgens planning verloopt verwachten wij halverwege 2015 een stichting te zijn. Hieronder ziet u de planning.

 

Besluit opheffing vereniging - februari 2015

Oprichting stichting - maart 2015

Overeenkomst stichting en gemeente - april 2015

Goedkeuring overeenkomst gemeenteraad - mei 2015

Opheffing vereniging - juni 2015